2016 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

UTENOS RPMC VYKO GASTRONOMIJOS MEISTRIŠKUMO PAMOKOS


2016 m.geguzės 2-7 d. Utenos RPM centre viešintys turizmo ir viešbučių aptarnavimo mokytojai iš Austrijos Villach turizmo profesinės mokyklos, Utenos RPMC mokomojoje virtuvėje  mūsų centro ir aplinkinių mokyklų aptarnavimo srities profesijos mokytojams ir mokiniams demonstravo proginių kalėdinių patiekalų gaminimą, pateikimą bei  stalų serviravimą. Mokymuose dalyvavo 22 Utenos regioninio profesinio mokymo centro, Alantos technologijų ir verslo bei Anykščių technologijos mokyklų, Švenčionių profesinio rengimo ir Visagino technologijų ir verslo profesinio mokymo centrų turizmo ir aptarnavimo profesijos mokytojai bei 8 virėjo specialybės mokiniai. Buvo pasirinkta gaminti Kalėdinius patiekalus. Nuo ankstaus ryto Utenos mokomojoje virtuvėje ir kavinukėje „Pagrandukas“ vyko pasiruošimo darbai. Svečiai paruošė patiekalų receptūras ir gaminimo aprašymus. Jiems vadovavo Villach turizmo profesinės mokyklos virtuvės šefas Güntheris  Walderis.  Kiekvienas mokymuose dalyvavęs mokytojas dalyvavo patiekalų gaminimo procese, susipažino su receptūra bei gaminimo subtilybėmis. Tokio šurmulio mokomojoje virtuvėje dar nebuvo. Darbas virte virė.  Bendravimas vyko trimis  kalbomis: lietuvių, anglų ir vokiečių. O klausimų buvo įvairiausių: nuo žaliavų paruošimo iki stalo serviravimo subtilybių. Dėkodamas kolegoms iš Austrijos centro, direktorius Zenonas Alekna pasakė, kad Utenos RPMC pirmą kartą jį prie stalo aptarnavo ne lietuvis mokytojas, o profesijos mokytojas iš Austrijos. Atsidėkodami kolegoms iš Austrijos už meistriškumo pamokas, Aukštaitijos regiono profesijos mokytojai plojo atsistoję. Kaip savo pristatyme  paminėjo Utenos RPMC projektų vadovė Nijolė Gailešienė, tai tik pirmi tokie mokymai, kai profesionalai atvyksta tiesiogiai į mokyklą. Rudenį planuojama virėjų iš Italijos viešnagė Utenos RPMC.  Mokymuose dalyvavę profesijos mokytojai dėkojo už suteiktą galimybę pakelti savo kvalifikaciją, betarpiškai susipažinti su kolegomis iš Austrijos.

Mokymai vyko įgyvendinant  Erasmus +  programos projektą "Österreichische Gastronomieerfahrungen für die litauische Berufsschulen“Nr. 2015-1-AT01-KA102-004823

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą