2016 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

UTENOS RPMC VIEŠĖJO PROFESIJOS MOKYTOJAI IŠ AUSTRIJOS


Įgyvendinant Utenos RPMC tarptautiškumo strategiją ir Erasmus + Chartiją, mūsų centre stažavosi grupė profesijos mokytojų iš Austrijos Villach turizmo profesinės mokyklos.
Utenos RPMC mokomojoje virtuvėje profesijos mokytojai iš Austrijos  mūsų centro ir aplinkinių mokyklų aptarnavimo srities profesijos mokytojams ir mokiniams demonstravo proginių patiekalų gaminimą ir pateikimą, stalų serviravimą.
Profesijos mokytojai stažuotės metu aplankė UAB Utenos alaus daryklą, kur susipažino su lietuviško alaus gamybos technologija, apžiūrėjo šios įmonės muziejų, degustavo įvairių rūšių alų.  
UAB „Romnesa“  kepė  tradicinį lietuvišką šakotį, susipažino su šakočių istorija ir pramonine gamybos technologija, degustavo įvairių rūsių šakočio. Iškeptą šakotį svečiai parsiveš į Austrijos Villach turizmo profesinę mokyklą, kaip tradicinį lietuvišką konditerijos kepinį.
Svečiai iš Austrijos apžiūrėjo Utenos RPMC praktinio mokymo bazę, buvo sužavėti Utenos RPMC parengtomis naujos kartos E- knygomis, grožėjosi sužaliavusiais Utenos parkais, lankėsi A.ir M.Miškinių bibliotekoje, V.Valiušio keramikos muziejuje.
Laisvalaikiu stažuotės dalyviai grožėjosi Aukštaitijos ir Labanoro nacionalinių parkų gamta, aplankė Europos geografinį centrą, Lietuvos etnokosmologijos muziejų,  lankėsi Vilniuje, kur grožėjosi Vilniaus senamiesčiu, Katedra, Gedimino pilimi,  Aušros  vartais ir t.t.
Profesijos mokytojai iš Austrijos dar lankysis Nidoje ir Kaune.
Stažuotė vyksta įgyvendinant  Erasmus +  programos projektą "Österreichische Gastronomieerfahrungen für die litauische Berufsschulen“Nr. 2015-1-AT01-KA102-004823




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą